Tisková zpráva

Ohlédnutí za rokem 2021

20. dubna, 2024

Z áčátek roku je vždycky pozvolný, lidé se zas pomalu dostávají do svých režimů a dá se říci, že se vše tak nějak znovu probouzí. Vážení přátelé, využijme tuto chvilku a společně se ohlédněme za rokem, který pro nás byl v různých ohledech náročný až zlomový a ve finále také velmi úspěšný.

Na začátku roku se nám podařilo rozběhnout náš e-shop www.bvshop.cz , což nám umožnilo nabídnout ucelenou nabídku našich vín na jednom místě. Dle aktuálních výsledku, které předčily naše očekávání považujeme tento projekt za úspěšný a nadále ho pro Vás budeme zdokonalovat, aby pro Vás byl online nákup do budoucna ještě příjemnější.

Podařilo se nám také představit dlouho očekávanou řadu RESERVA, nejvyšší řadu našich vín, která rozšířila naši rodinu a my Vám tak mohli nabídnout naše prémiová vína. Byl to pro nás velice zásadní a důležitý krok. Děkujeme za všechny Vaše ohlasy a pochvaly, díky Vám a četným úspěchům z mezinárodních soutěží již víme, že to byl krok správným směrem a tuto řadu pro Vás budeme nadále rozšiřovat. Více si o řadě RESERVA můžete přečíst zde: https://www.bvshop.cz/nase-novinky/predstaveni-vin-rady--reserva/

Uplynulý rok byl pro nás nejúspěšnější i z pohledu mezinárodních soutěží. Vinařství tak navázalo na úspěchy roku 2020, kdy se na mezinárodních výstavách stalo českým rekordmanem a naše Chardonnay 2017 Reserva zařadili odborníci do prestižní jedenáctky nejlepších bílých vín světové federace VINOFED roku 2020. Jsme rádi, že i v roce 2021 se nám z tohoto pohledu dařilo a naše vína uspěla na významných mezinárodních soutěžích. Největší úspěch jsme zaznamenali na jedné z nejprestižnějších mezinárodních soutěží Concours Mondial de Bruxelles. V konkurenci deseti tisíc vín z celého světa zvítězil Ryzlink vlašský 2018 Reserva v kategorii bílých vín. I tento rok jsme tedy ze světa do České republiky přivezli četná ocenění a reprezentovali naši zemi jak se patří.

Na začátku června jsme si přivezli velkou zlatou a 11 dalších medailí z mezinárodní soutěže Bacchus Madrid. Sklepmistr Jiří Toman byl zároveň vyhlášen nejlepším enologem výstavy za nejlepší kolekci suchých vín, což byl zároveň historický moment a velký úspěch nejen pro nás, ale zároveň pro celou naší zemi, jelikož takové ocenění bylo uděleno do České republiky vůbec poprvé v historii.

Dalším letošním úspěchem bylo třetí místo na největší světové soutěži ryzlinků Best of Riesling, která se koná v domovské oblasti ryzlinků Porýní-Falc. Získat cenu takového charakteru v kolébce Ryzlinku považujeme za vzácné a je to pro nás velká motivace.V říjnu B\V vinařství znovu zaznamenalo velký úspěch ve Francii na soutěži Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg. Na této prestižní mezinárodní soutěži vín si odváží jednu z hlavních cen za nejlepší víno v kategorii Tramínů další 3 zlaté a 3 stříbrné medaile. Nejlepším suchým Tramínem soutěže byl vyhlášen Tramín červený 2018, č.š. 1831, výběr z hroznů.Spokojeni v uplynulém roce můžeme být také s kvalitou hroznů, která byla špičková a poskytujeme nám skvělý materiál pro vína která pro Vás aktuálně připravujeme. Ve vinicích byla celoročně odváděna špičková práce a za to patří velký dík celému týmu B\V vinařství. V loňském roce jsme také významně zainvestovali do vylepšení technologií na příjem a zpracování hroznů. Výsledkem je, že jsme pro Vás zpracovávali v uplynulém roce ještě kvalitnější materiál než v letech předchozích.

Dalším důležitým rozhodnutím bylo poskytnutí více času pro školení vín ve standardní řadě, než tomu bylo doposud. Vína byla školena na jemných kvasničných kalech až do poloviny letních prázdnin a k Vám se dostala až 1.10.2021. Tento krok přispěl velkou mírou k výsledné kvalitě vín ročníku 2020.

V prosinci jsme Vám ředstavili spolupráci s čokoládovnou Ajala z Brna, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších čokoládových bobů a jejich přístup je blízký tomu našemu, tedy dělat věci kvalitně, s lidským přístupem a hlavně do toho vkládat své srdce. Pár jich ještě zakoupíte na našem e-shopu: https://www.bvshop.cz/bv-ajala/

Prostřednictvím videa, našeho medailonku, kterým se nám podařilo vykreslit filozofii B\V vinařství jste mohli nakouknout trochu blíže a poznat nás zase o malinko více, rádi bychom tímto poděkovali herci Viktoru Preissovi za jeho skvělý hlasový doprovod, bylo nám velkou ctí mistře.

Uplynulý rok považujeme tedy za mimořádně úspěšný a jak jsme již zmínili, v mnoha směrech možná i za zlomový. Zároveň si uvědomujeme, že je to určitým způsobem závazek a zároveň motivace, abychom Vám i nadále nabízeli ta nejlepší vína a s tím spojené služby.

To je asi vše přátelé, v roce 2022 nás čeká zase dost práce a nové výzvy, díky kterým se budeme snažit posunout naše vize a sny zase o kus dál. Přejeme Vám i Vašim rodinám pevné zdraví a hlavně, mějte se rádi a dělejte co Vás baví. S pozdravem Vaše B\V vinařství.  

Předchozí článek
Další článek