Tisková zpráva

Ryzlink rýnský právě v prodeji, ale tím letos rozhodně nekončíme, čtěte dál...

19. dubna, 2024

D nes, 1.9. 2022 uvádíme do prodeje „Vlajkovou loď“ B\V vinařství, Ryzlink rýnský. Od dnešního dne si tato vína můžete zakoupit na našem e-shopu. Vína byla školena v nerezových tancích, byla míchána na jemných kvasničných kalech více než 6 měsíců. Právě tento přírodní postup dává vínům dostatek času pro stabilizaci, harmonizaci a finalizaci. Vína jsou poté extraktivnější, tělnatější, plnější, harmoničtější, komplexnější, snižuje se jejich ostrost a tenkost. Dále tento postup umožňuje snížit celkové množství obsahu síry ve víně a zároveň se prodlužuje jeho životnost a vytváří se předpoklady k jeho archivaci.

Hrozny pro všechna tři vína byly ručně posbírány v našich vinicích. Dvě z nich pochází z viničních tratí Hrubé pole a Náklo u nás v Ratíškovicích, jedno z viniční tratě Úlehle v Mutěnicích. Všechna vína tak pocházejí ze Slovácké vinařské podoblasti Jižní Moravy.

Konkrétně jdou do prodeje tři šarže standardní řady ročníku 2019 a jedna šarže Reservy ročníku 2018. Standardní řada Ryzlinku Rýnského 2019 obsahuje vína, která již v zahraničí stačila posbírat mnohá prestižní ocenění a tím nám samozřejmě udělala velkou radost. Podívejte se sami….

Ryzlink rýnský č.š. 1907

2019 - suchéjakostní víno s přívlastkem - pozdní sběrvinařská oblast Morava, podoblast Slovácká, vinařská obec Mutěnice, viniční trať ÚlehleVíno zelenožluté barvy. Intenzívní květinová vůně lipového květu je doplněna rozkvetlými kosatci. Dlouhá a harmonická chuť zelených broskví je podtržena pikantní kyselinkou. Elegantní víno vhodné ke zrání v láhvi.Obsahuje oxid siřičitý

  • 1BEST OF RIESLING MEININGER 2021 – MEDAILE 83
  • 2DECANTER LONDÝN 2022 – BRONZOVÁ MEDAILE
  • 3BACCHUS MADRID 2022 – ZLATÁ MEDAILE
  • 4BEST OF RIESLING MEININGER 2022 – MEDAILE 87

KOUPIT VÍNO

Ryzlink rýnský č.š. 1910

2019 - suchéjakostní víno s přívlastkem - pozdní sběrvinařská oblast Morava, podoblast Slovácká, vinařská obec Ratíškovice, viniční trať Hrubé poleVíno zelenožluté barvy. Květinová vůně lipového květu a mateřídoušky je doplněna citrusovými tóny limetky. Dlouhá a harmonická chuť sušených meruněk je podtržena pikantní kyselinkou. Elegantní víno vhodné ke zrání v láhvi.Obsahuje oxid siřičitý

  • 1BEST OF RIESLING MEININGER 2021 – MEDAILE 86
  • 2DECANTER LONDÝN 2022 – BRONZOVÁ MEDAILE
  • 3BACCHUS MADRID 2022 – STŘÍBRNÁ MEDAILE
  • 4BEST OF RIESLING MEININGER 2022 – MEDAILE 89

KOUPIT VÍNO

Ryzlink rýnský č.š. 1911

2019 - suchéjakostní víno s přívlastkem - pozdní sběrvinařská oblast Morava, podoblast Slovácká, vinařská obec Ratíškovice, viniční trať NákloVíno zelenožluté barvy. Intenzívní květinová vůně lipového květu je doplněna rozkvetlými kosatci. Dlouhá a harmonická chuť je medová a podtržena pikantní kyselinkou. Elegantní víno vhodné ke zrání v láhvi.Obsahuje oxid siřičitý

  • 1BEST OF RIESLING MEININGER 2021 – MEDAILE 87
  • 2DECANTER LONDÝN 2022 – BRONZOVÁ MEDAILE
  • 3BACCHUS MADRID 2022 – STŘÍBRNÁ MEDAILE
  • 4BEST OF RIESLING MEININGER 2022 – MEDAILE 89

KOUPIT VÍNO

Ryzlink rýnský Reserva č.š. 1834

2018 - suchéjakostní víno s přívlastkem - pozdní sběrvinařská oblast Morava, podoblast Slovácká, vinařská obec Ratíškovice, viniční trať Hrubé poleVíno má díky 12 měsíčnímu ležení ve francouzských dubových sudech značky Tonnellerie SEGUIN MOREAU potenciál dlouhodobého zrání v láhvi.Víno zelenožluté barvy. Jemná květinová vůně lipového květu je doplněna rozkvetlými kosatci. Chuť je ovocně meruňková se zelenou broskví, plná, s pikantní kyselinkou, dlouhá a komplexní, jelikož víno bylo školeno 12 měsíců na jemných kvasničných kalech ve francouzském dubovém sudu o objemu 3000 litrů. Elegantní velké víno vhodné ke zrání v láhvi.

  • 1BEST OF RIESLING MEININGER 2021 – MEDAILE 88
  • 2DECANTER LONDÝN 2021 – BRONZOVÁ MEDAILE
  • 3BACCHUS MADRID 2022 – STŘÍBRNÁ MEDAILE
  • 4DECANTER LONDÝN 2022 – BRONZOVÁ MEDAILE

KOUPIT VÍNO

Dalším důležitým datumem je 1.10.2022, kdy budou uvedena do prodeje vína standardní řady ročníku 2021. Tento rok byl u nás na vinicích vůbec jeden z nejlepších, kdy nám pomohlo nejen skvělé počasí, ale i nové technologie pro příjem a zpracování, které nám umožnily zpracovat opravdu špičkové hrozny. Tím pádem se můžete těšit na další mimořádnou nabídku standardní řady vín z B\V vinařství, kterými bezpochyby uděláte radost nejen sobě, ale zrovna tak i Vašim blízkým.Třetím datumem je 15.10.2022, kdy konečně vypustíme do světa naše bílá vína z doposud oficiálně nepředstavené řady Reserva Barrique. Vína byla školena 12 měsíců v 225 l francouzkých dubových sudech a po nalahvování zrála dalších více než 24 měsíců. Jsou to víná s obrovským potenciálem archivace a v době uvedení budou ještě stále na počátku své cesty. Vína Reserva Barrique nejsou typologicky možná pro každého, ale své příznivce si zaručeně najdou. Itenzita dubových sudů je tady velmi výrazná, ale je pro nás důležité, aby sí vína zachovala svůj odrůdový charakter a v jejich vůni a chuti nepřevládli jen tóny, které barrique sudy vínům dodávají. Vína této řady vyrábíme jen ve velmi limitovaném množství.Jinými slovy, máte se rozhodně na co těšit a my se těšíme, až Vám všechna zmiňovaná vína představíme.

Předchozí článek
Další článek