Štědrovečerní večeře
26. ledna, 2025L ahodné víno nesmí chybět na sváteční tabuli. Jaké víno vybrat, aby se dokonale snoubilo s tradičním jídlem? Náš someliér doporučil víno k přípitku, rybí polévce, kapru se salátem i k pečenému lososu s bramborem.
Přípitek
Sekt
50
% Chardonnay | 50 % Pinot Noir BRUT 2022 č.š. 2203
Sekt světlé barvy slonové
kosti, ovocné vůně, v chuti chlebnaté a plné. Bohatá pěna a krásně jemné
perlení. Kvašeno metodou Charmat.
Bílá rybí polévka
| Smažený kapr s bramborovým salátem s majonézou
RULANDSKÉ BÍLÉ pozdní sběr, suché, č.š. 2233 Víno je světle zelenožluté
barvy. V ovocité vůni se objevuje květ pravého jasmínu. V chuti je dlouhé a plné
s pikantní kyselinkou. Elegantní víno vhodné ke zrání v láhvi.
Bílá rybí polévka| Smažený kapr s lehkým bramborovým salátem bez majonézy
RYZLINK VLAŠSKÝ 2021, výběr z hroznů, suché, č.š. 2137 Víno zelenožluté barvy. Vůně rozkvetlé louky a středomořských bylinek se pojí
s projevem ušlechtilé botrytidy.
V chuti je dlouhé, šťavnaté a extraktivní, s náznakem medových tónů,
které se budou časem prohlubovat. Elegantní a harmonické víno vhodné ke zrání
v láhvi.
Bílá rybí polévka
| Pečený losos s bramborem
ZWEIGELTREBE ROSÉ 2022, kabinetní víno, suché, č.š. 2239
Víno barvy čajové růže. Vůně chlumních jahod je doplněna bílým rybízem. V chuti je plné a šťavnaté se svěží kyselinkou a náznakem smetanových tónů.