Tisková zpráva

Výjimečné degustace našich vín

19. dubna, 2024

M áme pro Vás skvělou zprávu. Rozhodli jsme se pro Vás v následujících týdnech uspořádat tři velmi zajímavé a výjimečné degustace. Chceme Vás tímto způsobem provést portfoliem našich vín, přiblížit naši filosofii, přístup k výrobě vína a v neposlední řadě nám jde také o vaši zpětnou vazbu, které se nám tímto způsobem dostane. Odměnou pro Vás bude, že mimo degustace skvělých vín naší nabídky, budete mít možnost ochutnat výjimečná a úspěšná vína, která již nejsou v prodeji díky jejich malému množství v našich archivech.

Odstartujeme 25.4.2023 výjimečnou „průřezovou” degustací naší „vlajkové lodi,” Ryzlinků rýnských, které jsme za deset let našeho působení vyprodukovali. Tuto degustaci jsme uspořádali již koncem minulého roku a spousta z Vás se poté dotazovala, zda bude ještě příležitost znovu se takové akce zúčastnit. Rádi tedy sáhneme do našich archívů a tuto výjimečnou degustaci zopakujeme. Můžete se těšit i na již legendární ročník 2013, č.š. 1315. Právě tato šarže odstartovala naše mezinárodní úspěchy, kdy jsme s ní na San Francisco Wine International Competition zvítězili nejen v kategorii Ryzlinků, ale zejména jsme se stali mezi bílými víny absolutními šampiony v této (v té době) nejvíce uznávané americké soutěži.

Pokračovat budeme 4.5.2023 degustací zaměřenou na naše červená vína – od standardní řady až po naši řadu RESERVA. Červeným vínům věnujeme u nás ve vinařství obrovskou pozornost a jsme přesvědčeni, že po naší degustaci „padne“ mýtus o nemožnosti udělat v tuzemských podmínkách „velké“ víno, které by obstálo ve světové konkurenci. Ostatně budete mít možnost ochutnat naši Frankovku 2015 a Pinot Noir 2015 z řady RESERVA – tato vína posbírala v posledních letech mnohá významná světová ocenění. V rámci degustace budou také představena vína řady RESERVA z výjimečného ročníku 2018, která půjdou do prodeje až o pár dnů později.

Třetím degustačním večerem 13.5.2023 bychom Vás rádi provedli naší řadou bílých vín řady RESERVA a RESERVA barrique. Myslíme si, že tady máme opravdu co nabídnout a budete mít možnost si u některých odrůd porovnat, jak se víno chová při zrání ve velkých sudech nebo v těch barriqueových. Navíc pro Vás budeme mít připravený Ryzlink vlašský RESERVA 2018, který zvítězil na jedné z nejprestižnějších mezinárodních soutěží Concours Mondial de Bruxelles 2021 v konkurenci deseti tisíc vín z celého světa v kategorii bílých vín. Tento Ryzlink vlašský není již delší dobu v prodeji právě z důvodu malého množství lahví, kterými disponuje náš archiv.

Podrobnější informace k jednotlivým degustacím budeme zveřejňovat našem webu, sociálních sítí a zašleme je také newsletterem.
Svá místa si rezervujte na tel. +420 730 595 426 nebo přes e-mail info@bvvinarstvi.cz
Budeme se těšit ❣

Předchozí článek
Další článek