Presseerklärung

Poke Bowls s vinným párováním

14. April, 2024

N eobvyklý kulinářský zážitek jsme pro hosty připravili v Enotéce 17.2.2024. Po úvodním představení vín i vinařství someliérem se ujal slova šéfkuchař. Seznámení s původem surovin a postupem přípravy jednotlivých chodů završil malým překvapením, krevetkou s avokádovo-mangovým pyré. Chuťové pohárky byly nastartovány! Následovalo podávání 5 chodového menu inspirovaného asijskou kuchyní Poke Bowls doplněné vinným párováním. Nechybělo Hotate maki a SEKT 2022 BRUT č.š. 2203, Miso avokádo a RYZLINK VLAŠSKÝ 2022 č.š. 2243, Salmon poke a AURELIUS 2022 č.š. 2207, Shoyu ahi poke a ZWEIGELTREBE ROSÉ 2022 č.š. 2239, Deer & Noodles a MERLOT 2021 č.š. 2134. Na závěr se servírovalo sladké překvapení. Byl to nezapomenutelný gurmánsky večer, který si rádi zopakujeme.

POKE BOWLS MENU

HOTATE MAKI
Sushi rolka s mušlí sv. Jakuba
SEKT 2022, BRUT
50% Chardonnay / 50% Pinot noir, č.š. 2203

MISO AVOCADO
Vlašské ořechy, křepelčí vajíčko
RYZLINK VLAŠSKÝ 2022
Pozdní sběr, suché, č.š. 2243

SALMON POKE
Lehce marinovaný čerstvý losos a sushi rýže Yume Nishiki, avokádo, okurek, sójové boby Edamame, marinované řasy Goma Wakame, mango, nakládaná ředkev Oshinko, kaviár, nakládaný zázvor Gari, wasabi mayo
AURELIUS 2022
Pozdní sběr, suché, č.š. 2207

SHOYU AHI POKE
Tradiční havajský marinovaný čerstvý tuňák a sushi rýže Yume Nishiki, jarní cibulka, rajče, makadamové ořechy, avokádo, sojová omáčka, sezamový olej
ZWEIGELTREBE ROSÉ 2022
Kabintení víno, suché, č.š. 2239

DEER & NOODLES
Asijské masové kuličky z jelena a soba nudle, Pak Choi, houby Shiitake a Enoki, mrkev, kaštany, mungo klíčky, Hoisin omáčka
MERLOT 2021
Výběr z hroznů, suché, č.š. 2134

SLADKÉ PŘEKVAPENÍ

Vorheriger Artikel
Ein weiterer Artikel