Poke Bowls s vinným párováním
14. Dezember, 2024N eobvyklý kulinářský zážitek jsme pro hosty připravili v Enotéce 17.2.2024. Po úvodním představení vín i vinařství someliérem se ujal slova šéfkuchař. Seznámení s původem surovin a postupem přípravy jednotlivých chodů završil malým překvapením, krevetkou s avokádovo-mangovým pyré. Chuťové pohárky byly nastartovány! Následovalo podávání 5 chodového menu inspirovaného asijskou kuchyní Poke Bowls doplněné vinným párováním. Nechybělo Hotate maki a SEKT 2022 BRUT č.š. 2203, Miso avokádo a RYZLINK VLAŠSKÝ 2022 č.š. 2243, Salmon poke a AURELIUS 2022 č.š. 2207, Shoyu ahi poke a ZWEIGELTREBE ROSÉ 2022 č.š. 2239, Deer & Noodles a MERLOT 2021 č.š. 2134. Na závěr se servírovalo sladké překvapení. Byl to nezapomenutelný gurmánsky večer, který si rádi zopakujeme.
POKE BOWLS MENU
HOTATE MAKI
Sushi rolka s mušlí sv. Jakuba
SEKT 2022, BRUT
50% Chardonnay / 50% Pinot noir, č.š. 2203
MISO AVOCADO
Vlašské ořechy, křepelčí vajíčko
RYZLINK VLAŠSKÝ 2022
Pozdní sběr, suché, č.š. 2243
SALMON POKE
Lehce marinovaný čerstvý losos a sushi rýže Yume
Nishiki, avokádo, okurek, sójové boby Edamame, marinované řasy Goma
Wakame, mango, nakládaná ředkev Oshinko, kaviár, nakládaný zázvor Gari,
wasabi mayo
AURELIUS 2022
Pozdní sběr, suché, č.š. 2207
SHOYU AHI POKE
Tradiční havajský marinovaný čerstvý tuňák a sushi
rýže Yume Nishiki, jarní cibulka, rajče, makadamové ořechy, avokádo,
sojová omáčka, sezamový olej
ZWEIGELTREBE ROSÉ 2022
Kabintení víno, suché, č.š. 2239
DEER & NOODLES
Asijské masové kuličky z jelena a soba nudle, Pak Choi, houby Shiitake a Enoki, mrkev, kaštany, mungo klíčky, Hoisin omáčka
MERLOT 2021
Výběr z hroznů, suché, č.š. 2134
SLADKÉ PŘEKVAPENÍ