Presseerklärung

Štědrovečerní večeře

14. April, 2024

L ahodné víno nesmí chybět na sváteční tabuli. Jaké víno vybrat, aby se dokonale snoubilo s tradičním jídlem? Náš someliér doporučil víno k přípitku, rybí polévce, kapru se salátem i k pečenému lososu s bramborem.

Přípitek
Sekt 50 % Chardonnay | 50 % Pinot Noir BRUT 2022 č.š. 2203 
Sekt světlé barvy slonové kosti, ovocné vůně, v chuti chlebnaté a plné. Bohatá pěna a krásně jemné perlení. Kvašeno metodou Charmat.

Bílá rybí polévka | Smažený kapr s bramborovým salátem s majonézou
RULANDSKÉ BÍLÉ pozdní sběr, suché, č.š. 2233 Víno je světle zelenožluté barvy. V ovocité vůni se objevuje květ pravého jasmínu. V chuti je dlouhé a plné s pikantní kyselinkou. Elegantní víno vhodné ke zrání v láhvi.

Bílá rybí polévka| Smažený kapr s lehkým bramborovým salátem bez majonézy
RYZLINK VLAŠSKÝ 2021, výběr z hroznů, suché, č.š. 2137 Víno zelenožluté barvy. Vůně rozkvetlé louky a středomořských bylinek se pojí s projevem ušlechtilé botrytidy. V chuti je dlouhé, šťavnaté a extraktivní, s náznakem medových tónů, které se budou časem prohlubovat. Elegantní a harmonické víno vhodné ke zrání v láhvi. 

Bílá rybí polévka | Pečený losos s bramborem
ZWEIGELTREBE ROSÉ 2022, kabinetní víno, suché, č.š. 2239
Víno barvy čajové růže. Vůně chlumních jahod je doplněna bílým rybízem. V chuti je plné a šťavnaté se svěží kyselinkou a náznakem smetanových tónů.

Vorheriger Artikel
Ein weiterer Artikel