Presseerklärung

Zrodila se velká vína ročníku 2018

20. April, 2024

U příležitosti otevření našeho nového posezení, jsme se rozhodli dát do prodeje to nejlepší z našich vín.

Po druhé v historii B\V vinařství nadešel ten správný čas k představení velkých červených vín, která se tentokrát zrodila z ročníku 2018. Kvalita nastavena ročníkem 2015 byla pro nás nepřekročitelná a vína v ročnících 2016 a 2017 nebyla kvalitativně na stejné úrovni. A proto privilegium zařadit se do řady RESERVA u červených vín nedostalo žádné víno z těchto ročníků. Našla se mezi nimi vynikající vína, ale usoudili jsme, že se kvalitou nedokážou přiblížit vínům z ročníku 2015 a tak jsme raději vynechali celé dva ročníky.

Až shodou výjimečného počasí, trpělivosti a často i riskování ve vinici, jsme dokázali vyprodukovat hrozen, který měl ten nejlepší potenciál pro vznik velkých vín. Hrozny pro naše červená vína ve vinohradě nekompromisně redukujeme, a to pro vína všech našich řad. Po sběru hroznů probíhá ještě velmi přísná selekce a zpracování hroznů takovým způsobem, aby se k Vám dostalo to nejlepší víno. Červená vína řady RESERVA leží po alkoholovém a jablečno-mléčném kvašení v dřevěných sudech po dobu minimálně 24 měsíců. Dubové dřevo přenáší do vína ušlechtilé taniny. Molekuly barviv a taninů se spojují a dochází ke změně barevného odstínu, ztrácí se hrubost a drsnost tříslovin a zvyšuje se jemnost a sametovost vína. Červená vína školíme v dubových sudech o objemu 225 a 600 litrů s různým stupněm vypálení a pak leží v lahvích nejméně 2 roky.

Ročník 2018, který dnes představujeme, zrál v lahvích 30 měsíců a najdete u nich znatelný projev zrání v dřevěných sudech. Na druhou stranu, u takto školených vín klademe důraz na to, aby byla vždy „znát odrůda“.

Dovolte, abychom vám představili dlouho očekávaná vína našeho vinařství. Vína, která od nás dostala tu nejlepší péči, naši exkluzivní řadu vín RESERVA a RESERVA BARRIQUE. Označení RESERVA BARRIQUE používáme jen tehdy pokud byla vína školena výhradně v 225 litrových sudech.

Merlot RESERVA 2018
Cabernet Sauvignon RESERVA 2018
Neronet RESERVA 2018
Frankovka RESERVA BARRIQUE 2018

Vína řady „RESERVA” vyžadují jiný přístup, hlubší zamyšlení a čas. Jsou elegantní, komplexně strukturovaná. Tato elegantní, velká vína jsou určena k dlouhodobé archivaci a na jejich uzavření jsou použity ty nejkvalitnější korky. Od samotné láhve Burgunder Sommeliere, sametových etiket s jemnou zlatou linkou, krabiček i záklopek, jsme kladli zásadní důraz na to, že se jedná skutečně o nejvyšší řadu našich vín. Samotný minimalistický design předurčuje, že v lahvi se nachází zcela výjimečné víno, které je přímo určené pro kombinaci s dobrým jídlem.

Naše červená vína získala již mnohá světová ocenění a věříme, že ročník 2018 nebude výjimkou. Naši exkluzivní řadu můžete ochutnat již dnes, a to díky unikátnímu zařízení Enomatic pouze „na skleničku”. Od dnešního dne si tak u nás díky našim degustačním automatům Enomatic můžete vychutnat celkem 96 unikátních vzorků vín „na skleničku“. Každý den Vás u nás rádi přivítáme, přijďte tedy ochutnat skvělá vína řady RESERVA ročníku 2018 a všechna další skvělá vína.

Vorheriger Artikel
Ein weiterer Artikel