Press release

Titul Nejlepší enolog, nejlepší víno České republiky a 19 medailí z Bacchus Madrid 2023

20. April, 2024

2 1. ročník Bacchus International Wine Competition, který se konal ve španělském paláci Real Casino de Madrid ve dnech 17. - 21. dubna zná své vítěze.  Unie španělských degustátorů, která soutěž každoročně pořádá, oslovila 89 degustátorů z celého světa, aby během letošního ročníku, v přísných slepých degustacích, hodnotili 1728 vzorků vín ze 17 zemí.

Tato soutěž je pořádána pod patronací OIV a VINOFED a řadí se tak vůbec k nejvýznamnějším v rámci celého světa. B\V vinařství si z této prestižní soutěže odnáší titul nejlepší enolog tichých vín. Náš hlavní enolog, Jiří Toman, získal toto ocenění již podruhé.

Je to skvělý pocit a ocenění si nesmírně vážím. Už to být ve společnosti enologů z celého světa a moci se s nimi porovnávat je pro mě skvělou možností. Ocenění nejlepší enolog v kategorii bílých suchých vín jsem vyhrál již v roce 2021 a stejně jako tenkrát je to pro mě obrovským překvapením. Vnímám to zároveň jako ocenění celého B\V vinařství a všech svých kolegů. Hlavní enolog, Jiří Toman

K úspěchu českých vín na španělské půdě přispělo B\V vinařství taky oceněním Nejlepší víno České republiky za Veltlínské zelené 2021 č. š. 2129 a ziskem 4 velkých zlatých medailí známých jako Gran Bacchus de Oro, a to z celkového počtu 53 udělených medailí v této kategorií.

Gran Bacchus de Oro získala vína:
Chardonnay Reserva2018 č. š. 1837
Ryzlink Vlašský 2021 č. š. 2136
Muškát Moravský 2021 č. š. 2125
Veltlínské zelené 2021 č.š. 2129

12 vín z produkce B\V vinařství získalo zlatou medaili Bacchus de ORO a 3 vína získala stříbrnou medaili.

Za tímto skvělým výsledkem stojí nepochybně také naše dlouhodobá strategie a filozofie. V B\V vinařství věnujeme stejnou péči všem vínům. Dostávají od nás dostatek času jak v rámci výrobního procesu, tak i při následném zrání na láhvi. S každým vínem si doslova "hrajeme", hledáme možnosti a trpělivě čekáme na co nejlepší výsledek. A jak je vidět, úspěch se dříve nebo později dostaví. Výkonný ředitel B\V vinařství, Vlastimil Valenta

Bacchus Madrid je jednoznačně nejvýznamnější a nejprestižnější hodnocení vín na španělské půdě, které již pravidelně pořádá Unie španělských degustátorů pod vedením jejího prezidenta, pana Fernanda Gurucharri Jaque. 89 degustátorů, včetně Masters of Wine, Master Sommeliers, sommeliérů, nákupních manažerů, specializovaných kritiků a šéfů hlavních vinařských institucí po celém světě, sestavili seznam vítězů Bacchus 2023 jako jednoho z nejdůležitějších průvodců pro spotřebitele v současnosti.

Previous article
Next article