Tři vína této „nové řady“, která již stihla na mezinárodním poli posbírat řadu ocenění dnešním dnem oficiálně představujeme a uvádíme do prodeje. Ptáte se, jak je to možné posbírat ocenění, když vína ještě nebyla uvedena? Věc se má tak, že naše vína často přihlašujeme do prestižních zahraničních soutěží, abychom si ověřili a zároveň potvrdili jejich kvalitu.
Vína byla školena 12 měsíců v 225 l francouzkých dubových sudech a po nalahvování zrála dalších více než 24 měsíců. Jsou to vína s obrovským potenciálem archivace a v době uvedení budou ještě stále na počátku své cesty. Intenzita dubových sudů je tady velmi výrazná, ale je pro nás důležité, aby sí vína zachovala svůj odrůdový charakter a v jejich vůni a chuti nepřevládli jen tóny, které Barrique sudy vínům dodávají.
Jak jsme zmiňovali, uváděná vína stihla posbírat řadu ocenění na mezinárodních výstavách, na které jsme všechny tři lahve v předstihu přihlašovali. Pojďme se na ně podívat.
Vína této řady vyrábíme jen ve velmi limitovaném množství. Z toho důvodu bude omezeno i množství, které si u nás můžete objednat a které činí maximálně 6 ks na jednu objednávku. Zároveň také proto, že si chceme nějaká vína ponechat, abychom je u nás mohli po co nejdelší dobu ochutnávat a potvrzovat naše slova o dlouhodobém potenciálu těchto elegantních vín.
A co si vlastně představit pod názvem naší nové řady Reserva Barrique?
Víno lze označit jako „Barrique“, pokud víno zrálo nejméně 3 měsíce v dubovém sudu o objemu větším než 210 litrů a menším než 250 litrů, který nebyl používán pro výrobu vína déle než 36 měsíců. Toto označení lze doplnit údajem o době zrání vína v měsících nebo letech.
A zároveň
Označení "rezerva" je možné použít pro víno, s výjimkou šumivého vína a perlivého vína, které zrálo nejméně 24 měsíců v dřevěném sudu a následně v lahvi, z toho v sudu nejméně 12 měsíců u červeného vína a 6 měsíců u bílého nebo růžového vína.
My jsme skloubili obě definice do jedné, jelikož obě jsou beze zbytku naplněny, ba co víc, v délce zrání jdeme ještě dalece nad rámec předepsaného. Délka zrání na lahvi je z našeho pohledu velmi důležitým parametrem. Vidíme, jak se kvalita vína s přibývajícím časem zrání den ode dne zvyšuje. Vína v této řadě mají dlouhodobý potenciál zrání na lahvích, 10 a více let. Vína jsou nyní ve výborné kondici a v podstatě teprve na začátku své dlouhé cesty.
Vína od dnešního dne zakoupíte na našem e-shopu.